20 Miljoen voor investeringen in de inclusieve economie in Afrika

Goodwell Investments. Goodwell Investments heeft bij ruim 30 investeerders 20 miljoen euro opgehaald voor investeringen in de inclusieve economie in Sub-Sahara Afrika. Goodwell investeert in jonge, snelgroeiende bedrijven die met hun producten en diensten inspelen op de grote vraag naar goede en betaalbare basisproducten voor de laagste inkomensgroepen. Het doel is om maximale sociale impact te realiseren en investeerders een marktconform financieel rendement te bieden.

Het Afrikaanse continent maakt snelle sociale en economische ontwikkelingen door. Toch blijven honderden miljoenen mensen verstoken van goede en betaalbare basisproducten zoals financiële dienstverlening, energie of gezondheidszorg. Goodwell opereert vanuit de overtuiging dat toegang tot primaire producten en diensten voor de lagere inkomensgroepen bijdraagt aan een duurzaam inclusieve samenleving. De beste manier om dat te bereiken is door te investeren in en actief samen te werken met gepassioneerde ondernemers en ondernemingen die deze diensten en producten leveren.

Doelstelling van het fonds is om een portefeuille op te bouwen over verschillende impact sectoren en regio’s in Sub-Sahara Afrika. De helft van het fonds wordt geïnvesteerd in financiële dienstverlening, de andere helft in sectoren als landbouw, water en sanitatie, energie, transport en onderwijs. De financiële sector is dominant omdat deze de olie in de motor van de economie vormt en de beste kansen biedt om inclusieve en duurzame businessmodellen op te schalen. Goodwell kan in deze sector ook voortbouwen op jarenlange ervaring en het netwerk dat het heeft opgebouwd met haar andere fondsen.

Goodwell Investments beheert EUR 100 miljoen aan kapitaal en heeft dit succesvol geïnvesteerd in 25 ondernemingen in India en Afrika. De investeringen verschaffen zo’n 30.000 banen en bedienen dagelijks zo’n 20 miljoen huishoudens. Goodwell heeft in Afrika onder meer geïnvesteerd in Paga (Nigeria), Nomanini (Zuid-Afrika) en Musoni Systems (pan-Afrikaans), en in digitale mobiliteits-oplossing WhereIsMyTransport (pan-Afrikaans). De 20 miljoen euro die Goodwell nu heeft opgehaald is een eerste stap in de lancering van uMunthu, een EUR 100 miljoen fonds voor Sub Sahara Afrika dat zich richt op financiële inclusie, agri-business en andere inclusieve groeisectoren met focus op de digitale economie.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV