Acute honger in noordoosten Nigeria gehalveerd

IPS. In het noordoosten van Nigeria is de honger voor het eerst afgenomen sinds de systematische terreur van Boko Haram er losbarstte in 2013. Dat meldt de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).

In de drie door het geweld getroffen staten is het aantal mensen dat kampt met acute honger, sinds de periode juni-augustus gedaald van 5,2 miljoen tot 2,6 miljoen, zegt de FAO. “Dit is een grote stap vooruit, die te danken is aan een algehele verbetering van de voedselzekerheid en het opschalen van humanitaire hulp en langdurige bijstand door de overheid en partnerorganisaties”, zegt de VN-organisatie.

De FAO waarschuwt in zijn rapport dat blijvende hulp en tijdelijke interventies noodzakelijk blijven om een terugval te voorkomen. Gebeurt dat niet, dan dreigt opnieuw acute honger en kunnen 3,5 miljoen mensen in de zomer van 2018 te maken krijgen met hongersnood.

De VN verstrekten in het afgelopen jaar kousenband, maïs, gierst, sorghum, groentezaden en meststoffen aan 1 miljoen mensen, waaronder ontheemden, teruggekeerde vluchtelingen en gemeenschappen die vluchtelingen opvangen. Nu het oogstseizoen ten einde loopt, wil de FAO de plaatselijke productie verder opvoeren met de verstrekking van zaden, materialen en irrigatiesystemen voor het nieuwe seizoen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV