Amref Flying Doctors leidt 5.000 hulpverleners op in Malawi

Amref Flying Doctors. Nationale Postcode Loterij doneert € 1.995.000 voor betere gezondheid in Malawi. In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat 15 februari aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij Amref Flying Doctors met een donatie van 1.995.000 euro om dit te kunnen doen.

De mensen die worden opgeleid zijn geen dokters of verpleegkundigen, maar hulpverleners (community health workers) die actief zijn in hun eigen omgeving, waar goede gezondheidszorg vaak niet aanwezig is. Deze mannen en vrouwen zijn de schakel tussen de lokale bevolking, dokters en ziekenhuizen. Ze zijn het eerste en soms zelfs enige aanspreekpunt voor families.

Terugdringen kindersterfte
Malawi is een van de armste landen ter wereld. 1 op de 13 kinderen sterft voor zijn of haar vijfde verjaardag. Meer dan de helft van deze kinderen sterft aan ziekten als diarree, longontsteking en malaria. Ziekten die voorkomen kunnen worden met behulp van lokale hulpverleners.

Opschalen dankzij mobiel platform
De hulpverleners werken en wonen in alle hoeken van Malawi. Ze op één plek brengen om ze op te leiden en bij te scholen is bijna onmogelijk. Maar die wens is er wel. En de oplossing gelukkig ook. Amref Flying Doctors heeft Leap ontwikkeld. Een mobiel platform om de hulpverleners de kennis en hulp te geven die ze nodig hebben.

Met de financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan Amref in drie jaar tijd Leap in Malawi uitrollen. Hiermee worden 1.500 extra hulpverleners opgeleid en 3.500 bestaande hulpverleners bijgeschoold. Hierdoor worden naar schatting bijna 40.000 kinderen jonger dan 5 jaar bereikt en kunnen zij gezond opgroeien.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV