Amref gaat cholera-uitbraak in Kenia onder controle brengen

Amref Flying Doctors. De Keniaanse overheid heeft Amref Health Africa, in Nederland bekend als Amref Flying Doctors, gevraagd te helpen de uitbraak onder controle te krijgen door de inzet van ons mobiele platform Leap, waarmee we in korte tijd grote aantallen Community Health Workers (gezondheidswerkers) kunnen bereiken.

Op deze manier kunnen we het aantal sterfgevallen verminderen omdat cholera eerder wordt herkend en Community Health Workers adequaat handelen. Hierdoor verminderen we de snelheid waarmee de epidemie zich verspreidt. Tot slot ondersteunen we overheden bij de coördinatie om de situatie onder controle te krijgen.

Op dit moment trainen we 20.000 Community Health Workers uit de counties waar cholera is uitgebroken via het platform, waaronder in Nairobi maar ook in Turkana en het vluchtelingenkamp Dadaab in Garissa.

Via hun mobiele telefoon leren gezondheidswerkers hoe ze cholera kunnen herkennen, hoe ze moeten handelen, wanneer ze een patiënt moeten doorverwijzen naar een kliniek en hoe ze verdere uitbraken kunnen voorkomen.

Ook gebruiken we het platform om, in samenwerking met het Ministerie van Gezondheid en de Nationale Response Coordination Committee, pushberichten te sturen naar gezondheidswerkers in de counties die getroffen zijn.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV