‘Blind Proeven’ door Zimbabwaanse sommeliers in Scheveningen

Smith Communicatie. Op maandag 16 oktober geven vier Sommeliers uit Zimbabwe een unieke interactieve presentatie over ‘Blind Proeven’ voor een select gezelschap bij Solo Vino in Scheveningen. Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen deze vier Zimbabwaanse Sommeliers meedoen aan het Wereldkampioenschap Blind Proeven in Bourgondië.

“De sommeliers hebben zich uit een moeilijke situatie in Zimbabwe opgewerkt naar toprestaurants in Kaapstad. Hun bijzondere levensverhalen en ambities zijn zo inspirerend, dat wij hebben besloten deze vier jonge mannen uit te nodigen in Nederland en het verblijf geheel te verzorgen. Een erg uniek bezoek dus”, aldus eigenaar Damiano D’Alba van Solo Vino Winebar & Import. Daarnaast wordt er deze avond een viergangendiner geserveerd met een presentatie over wine-en food pairing door wijnproducenten Walter Fissone en Matteo Pola uit Piemonte van respectievelijk wijnhuis Cogno en Fontanabianca. De komst van de vier sommeliers naar Nederland wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van Solo Vino Winebar & Import. Voor meer informatie: www.solovino.nl

Sommeliers tevens hoofdrolspelers in nieuwste Warwick Ross productie
Bekende documentaire producent Warwick Ross (winnaar internationale AACTA award Red Obsession, producent Rob Coe) kwam het inspirerende verhaal over de Sommeliers ter ore en hij besloot een documentaire te maken. De Australische filmploeg zal ook de vier Sommeliers in Nederland volgen. Zo zal de filmploeg de Sommeliers op diverse bekende locaties in Den Haag filmen.

Programma maandag 16 oktober
18.30 uur – Ontvangst en welkomstwoord
19.00 uur – Interactieve presentatie Blind Proeven van Team Zimbabwe
19.30-22.30 uur – Viergangendiner, begeleid door de topwijnen van Azienda Agricola Cogno en Fontanabianca.
Team Zimbabwe zal bij u aan tafel vertellen over hun leven, inspiraties, ambities en natuurlijk samen met u wijnen proeven. De avond wordt gepresenteerd door de gerenommeerde wijnjournalist Fred Nijhuis.

Locatie:
Solo Vino by La Galleria
Gevers Deynootplein 105 – Scheveningen

Over Wereldkampioenschap Blind Proeven
Op 14 oktober vindt de vijfde editie van het Wereldkampioenschap Blind Proeven plaats in Bourgondië. Er nemen 27 landen deel aan deze competitie. De deelname van het Zimbabwaanse team aan de Wereldkampioenschappen is mogelijk gemaakt door de steun van de Engelse wijnrecensent Jancis Robinson, die een Just Giving crowdfunding actie startte, beroemd sommelier Jean Vincent Ridon én o.a. de financiële steun van Solo Vino Winebar & Import. Een gedeelte van de Just Giving-actie schenken de sommeliers aan hun opvolgers in Zimbabwe, zodat er ook volgend jaar deelgenomen kan worden aan het WK.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV