China geeft voedselhulp aan overstroomd Zimbabwe

IPS. Het Chinese Rode Kruis en de Chinese ambassade in Zimbabwe hebben voedselhulp ter waarde van 60.000 dollar bezorgd aan honderden gezinnen in zuidelijk Zimbabwe. Het land werd zwaar getroffen door overstromingen en aanhoudende regenval.

Het Rode Kruis gaf voedsel ter waarde van 50.000 dollar, de ambassade schonk 10.000 dollar, alles in de vorm van maïs, olie om te koken, suiker, zout en ander basisvoedsel.

Een maand geleden gaf de Chinese overheid al 1 miljoen dollar in cash aan de slachtoffers van de overstromingen die het land van december tot februari teisterden.

Tijdens de overhandiging van de voedselpakketten gisteren (donderdag) benadrukte de Chinese ambassadeur in Zimbabwe, Huang Ping, de vriendschapsrelatie tussen de twee landen.

Nationale ramp
Na maanden van overstromingen en aanhoudende regenval riep president Robert Mugabe op 2 maart de overstromingen uit tot nationale ramp. De regering van Zimbabwe deed daarop een oproep aan de internationale gemeenschap voor hulp in de vorm van voedselhulp, tenten en geld, nodig om wegen, bruggen en dammen te herstellen die door het water werden vernield. Door de verwoesting van de infrastructuur geraakten sommige dorpen afgesloten.

De aanhoudende regenval kostte het leven aan 271 mensen, 128 mensen geraakten gewond en tweeduizend werden dakloos. De meeste van hen verblijven momenteel in een tijdelijk opvangkamp.

Volgens de Nationale Waterautoriteit van Zimbabwe zitten meer dan 100.000 mensen zonder schoon drinkwater als een gevolg van de vernielde waterinfrastructuur.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV