Een beter rendement voor boeren in Afrika

Dodore. Ondersteund door de Mastercard Foundation, gaat Dodore, het bedrijf achter de innovatieve Agri-wallet, een samenwerking aan met SNV, de Nederlandse organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking op basis van projectfinanciering. Doel is om de Agri-wallet te introduceren bij boeren die deel uitmaken van het HortIMPACT-project van SNV, dat gefinancierd wordt door de Nederlandse Ambassade in Kenia.

Door middel van de Agri-wallet, een op blockchain gebaseerd financieel middel dat boeren helpt inkomsten te sparen, hun financieringskosten te verlagen en financiële inclusie te bereiken, helpen Dodore en SNV de duurzaamheid van de landbouwsector in Oost-Afrika te vergroten.

De Agri-wallet is een innovatief mobiel-spaarsysteem gebaseerd op blockchaintechnologie. Agri-wallet is uniek doordat fondsen in de wallet uitsluitend te gebruiken zijn voor landbouwactiviteiten die inkomsten genereren – zogenaamde geoormerkte financiering. Met het gebruik van blockchaintechnologie kan de Agri-wallet transparantie en controleerbaarheid geven in liquiditeit en uitgavenpatroon van de boeren. SNV’s HortIMPACT-project, ofwel het Kenya Market-led Horticulture Project, legt een link tussen de expertise van het bedrijfsleven en sociale impactoplossingen om duurzame, inclusieve, klimaatbestendige tuinbouw te realiseren.

Sijmen de Hoogh, medeoprichter en directeur van Dodore: “De samenwerking met SNV biedt ons de mogelijkheid om op een duurzame manier een bijdrage te leveren aan de landbouwsector in Kenia. Door de Agri-wallet te introduceren bij de boeren in het HortIMPACT-project, wordt het mogelijk financiële diensten te bieden aan boerengemeenschappen die in armoede leven. Hierdoor krijgen boeren toegang tot geschikte spaarsystemen en betalingsdiensten, en kunnen ze goedkoop en verantwoord kredietbeslissingen nemen.”

Sigrid Meijer, teamleader van HortIMPACT bij SNV: “Zaken als gebrekkige voedselveiligheid, voedselverspilling en uitsluiting van kleine en middelgrote boeren beperken de economische groei en de sociale voordelen van de groente- en fruitsector in Kenia. Met ons HortIMPACT-project willen we dit aanpakken. SNV is altijd op zoek naar de beste oplossingen om ontwikkeling te stimuleren. De Agri-wallet van Dodore is voor ons een prachtige kans om onze boeren in Kenia toegang tot financiering te bieden. We zijn dan ook ontzettend enthousiast over deze samenwerking.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV