Financiële injectie moet Mozambique malariavrij maken

IPS. Mozambique krijgt steun van de Ecobank Foundation om muggennetten en medicatie tegen malaria aan te kopen. De vooruitgang die het land al heeft geboekt in de strijd tegen deze ziekte gaf het nodige vertrouwen: “We geloven in de vastberadenheid van de overheid om van Mozambique een malariavrij land te maken.”

Het Mozambikaanse ministerie van Volksgezondheid krijgt 750.000 dollar van de pan-Afrikaanse ontwikkelingsbank voor de aankoop van muggennetten, malariatests en medicatie.

“Mozambique heeft enorme vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria”, zegt Julie Essiam, CEO van de Ecobank Foundation. “Met deze financiële bijdrage, steunen we de overheid in hun vastberadenheid om het land malariavrij te maken. We zijn weer een stap dichter bij een verbeterde levenskwaliteit voor kinderen, gezinnen en hele gemeenschappen.”

Elke dollar maal drie
De financiële bijdrage kadert in een driejarige samenwerking met de Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. De financiële middelen die via dit fonds aan een land worden geschonken, worden verdrievoudigd door het DFID-programma van het Britse ministerie van Internationale Ontwikkeling. Via dit programma wordt voor elke dollar van een private investeerder, twee dollar bijgestort.

Op die manier groeit de 750.000 dollar van de Ecobank tot een totaal van 2,25 miljoen dollar voor malariabestrijding in Mozambique.

0

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV