Fotoserie: Ethiopië spreekt tot de verbeelding

Fotoserie: Ethiopië spreekt tot de verbeelding

Roel Burgler. Nooit gekolonialiseerd, een megalomane rasta keizer, communistische terreur, guerrillastrijd, hongersnood, live-aid, Lucy, de bronnen van de Nijl, koning Salomon’s mijnen, als er een land is in Afrika dat tot de verbeelding spreekt (in positieve én in negatieve zin) is het Ethiopië wel.

Van ontoegankelijke bergketens tot woestijnen, ‘primitieve’ stammen in het zuiden en eeuwenoude rotskerken in het noorden, – kortom, een uitermate boeiend land. En dan ook nog eens een premier die dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen. Abiy Ahmed Ali kreeg de prijs omdat hij zich inzet voor “verzoening, solidariteit en sociale rechtvaardigheid” aldus het comité. Dat is ook hard nodig, met de armoede en de lappendeken aan etnische verschillen en onderlinge vijandigheden.

Ethiopie, 23-11-2017, Priester steekt kaarsen aan in de kerk Debre Libanosl, een van de de belangrijkste Ethiopische Orthodoxe Tewahedo kloosters en pelgrimsoord. Ethiopia, Priest lighting candles in the Debre Libanos church and monastry, one of the most important holy places.Foto: Roel Burgler.

« 1 van 27 »