Hongkong doet grootste ivoorvangst in 30 jaar

WNF. De Hongkongse douane onderschepte deze week 7,2 ton ivoor die verstopt zat in een container met ‘bevroren vis’. Het is de grootse vangst in 30 jaar.

De gesmokkelde slagtanden staan voor honderden gedode olifanten. Elk jaar worden er zo’n 20.000 Afrikaanse olifanten omgebracht door stropers voor hun ivoren slagtanden. Hoe langer deze criminelen vrij spel hebben, hoe meer olifanten het slachtoffer worden van de vraag naar ivoor in Azië. WNF dringt erop aan dat de internationaal georganiseerde misdaadsyndicaten die doen in ivoor, zo snel mogelijk worden opgerold.

Invoering ivoorverbod uitgesmeerd over 5 jaar
Hongkong is sinds vorig jaar bezig zijn ivoorwetgeving aan te passen. In 2021 zou alle handel in ivoor er verboden moeten zijn. WNF is blij met de waakzaamheid van de Hongkongse autoriteiten die tot de inbeslagname en arrestaties van deze week leidde, maar vindt 5 jaar veel te lang duren. De omvang van de lading toont aan dat Hongkong nog steeds een belangrijk knooppunt van de illegale handel in ivoor is en dat de afbouw van de ivoorhandel veel sneller moet. Volgens WNF kan dat al in 2018.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV