Kano’s van oude plastic flessen voor vissers in nood

Kano’s van oude plastic flessen voor vissers in nood

GoodNewsNetwork.org. Een innovatieve Kameroener heeft de vervuiling in zijn stad aangepakt door plastic flessen in boten te veranderen. Ismaël Essome Ebone werd in 2011 voor het eerst geïnspireerd om zijn “EcoBoats” te bouwen toen hij studeerde. Hij had zich net verscholen voor een onweersbui die door zijn buurt waaide toen hij verschillende plastic flessen voorbij zag drijven op passerend water.

Daarna bouwde hij een boot van plastic flessen die in de hele stad werden verzameld en testte het toen er weer een storm opwaaide. Tot verbazing van de vissers die vanaf de kust toekeken, werkte de boot van Ebone perfect. Hij investeerde vervolgens al zijn geld in de lancering van zijn non-profit organisatie Madiba & Nature, een goed doel dat zich bezighoudt met het verzamelen van plastic afval uit de hele regio voor het ombouwen naar boten voor ecotoerisme en vissers in nood.

Dankzij het succes van zijn onderneming installeerde de Kameroenese organisatie onlangs de eerste EcoBin van het land voor het verzamelen, sorteren en recyclen van afvalstoffen.

“De EcoBin maakt het gemakkelijker om plastic flessen op een slimme manier te verzamelen en vervuiling van rivieren en de oceaan in Kribi en Douala te voorkomen!”, staat op de Facebook-pagina. “Van plastic afval tot EcoBoat en EcoBin, de revolutie komt eraan.”

Lees verder op de website van Good News Network.