Kenia wil miljoen werkloze jongeren online laten freelancen

IPS. De Keniaanse regering wil een miljoen werkloze jongeren online laten freelancen. De Keniaanse miniseries van ICT en Jeugd hebben een portaalsite opgezet, Ajira (Swahili voor “werk”), die in één jaar tijd een miljoen werkloze jongeren de weg moet tonen naar onlinewerk.

Ze kunnen er training en begeleiding krijgen en zien er een overzicht van betrouwbare onlineplatformen voor freelancers.

Upwork
Via wereldwijde en regionale platformen als Upwork, Cloudfactory en Crowdsource Africa kunnen ze bijvoorbeeld data van bedrijven digitaal verwerken.

Jongeren die zich bij Ajira registeren, krijgen flinke belastingvermindering voor het freelancewerk.

Online-opdrachten voor freelancers komen meestal van grote westerse bedrijven. Die besteden het werk uit aan mensen in Azië, Afrika en Oost-Europa. Via websites als Upwork, het grootste freelanceplatform ter wereld, kunnen opdrachtgevers en freelancers elkaar snel en efficiënt vinden.

Nummer 1 in Afrika
Upwork telt vandaag al minstens 40.000 Kenianen, zegt de Keniaanse overheid. Daarmee is Kenia de grootste Afrikaanse leverancier van freelancers op dit platform; internationaal staat Kenia zelfs op de tiende plaats.

Het ministerie van ICT schat dat momenteel 400.000 Kenianen onlinewerk doen. Maar de vraag is nog steeds veel groter, zegt ze.

De overheid gaat in het hele land ook innovatiehubs creëren, waar freelancers de klok rond op het internet kunnen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV