LooWatt levert hoogwaardige sanitaire voorzieningen in Madagascar

Makmende Media. LooWatt, de winnaar van RELX Group Environmental Challenge 2016, ontwikkelde een waterloos en energieopwekkend toiletsysteem dat schoon en geurloos is. Waar je ook vandaan komt, iedereen op de wereld wil, heeft en waardeert een geweldige, schone en comfortabele toiletervaring.

Loowatt’s gepatenteerde technologie en toiletartikelen voor luxe festivals in het Engeland helpen het leven van gemeenschappen in Antananarivo, de hoofdstad van Madagascar, te transformeren door toegang te krijgen tot hoogwaardige sanitaire voorzieningen en het creëren van banen.
‘Hier in Antananarivo gebruiken mensen emmers die ze in het open riool leeggooien. Er zullen dingen veranderen tijdens de implementatie van Loowatt-toiletten. We zullen dit gebied transformeren. Geen twijfel mogelijk’, zegt Anselme Andriamahavita, algemeen directeur van LooWatt Madagascar. LooWatt is een toilet zonder water dat gebruik maakt van bio-polymeer, dat schone en geurloze toiletten levert aan de huishoudens. Wekelijks vervangt het bedrijf de navullingen en vaten van die klanten en brengt het afval naar hun behandelingsfaciliteiten om te worden behandeld. Met de steun van RELX Environmental Challenge is LooWatt van plan om hun honderd huishoudelijke pilots in Madagascar op te schalen en duizenden huishoudens binnen de komende paar jaar te helpen, inclusief alle voordelen die dit met zich meebrengt voor het dagelijks leven van de mensen zoals het creëren van banen. Andriamahavita: ‘Het blijft schoon en we hoeven geen toilet meer te delen. Er heeft een grote verandering plaatsgevonden met betrekking tot sanitaire voorzieningen en gezondheid. En dit is nog maar het begin.’

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV