Meer dan 353 miljoen zaailingen in 12 uur: Ethiopië ‘breekt’ wereldrecord boomplanten

Meer dan 353 miljoen zaailingen in 12 uur: Ethiopië ‘breekt’ wereldrecord boomplanten

Abdur Rahman Alfa Shaban – AfricaNews. In Ethiopië is een campagne gestart om vier miljard jonge boompjes te planten, te beginnen met 200 miljoen op de eerste dag. Dit onder leiding van de premier Abiy Ahmed in hoogst eigen persoon.

De campagne startte 29 juli, als het ‘Green Legacy Initiative’ van Aniy. Indien bereikt zal het het oude wereldrecord van India van 66 miljoen boompjes volgens het Guinness Book of World Records ruimschoots sneuvelen.
Het kantoor van de premier zei dat meer dan 100.000.000 jonge bomen waren geplant na een periode van zes uur, wat betekent dat Ethiopië het record al heeft verbroken.

Het definitieve aantal geplante zaailingen kwam volgens de minister van Innovatie en Technologie uit op precies 353 miljoen, 633 duizend, 660 in een periode van 12 uur.
De minister zei dat dit het geverifieerde cijfer was voor het aantal geplante bomen volgens de Nationale Stuurgroep. Om op het wereldrecord te komen, moeten de cijfers onafhankelijk worden geverifieerd.
Het is nog niet duidelijk of de Guinness World Records het massaplantschema van Ethiopië monitoren, maar het kantoor van de premier vertelde The Associated Press dat speciaal ontwikkelde software helpt met de telling.

Lees verder op de website van AfricaNews.