Overbevolking in Afrika: hoe de VVD en D66 dat zien!

Aart van der Heide. Vanmorgen hoorde ik op het nieuws hoe de VVD en D66 de overbevolking in Afrika willen tegengaan. Extra geld uit de pot voor ontwikkelingshulp om de bevolkingsgroei te temperen. De VVD wil 10 miljoen Euro extra aan voorbehoedsmiddelen besteden. Ik zag meteen voor me hoe Afrikanen in de landen waar ik vaak kom zullen reageren.

Zeer negatief. Ze zullen zeggen dat we niet meer naar Europa mogen komen en nu proberen ze ons ook met hun pillen onvruchtbaar te maken. Marx zal weer uit de kast gehaald worden om deze liberalen te zeggen dat deze Afrikanen proleten zijn. Het enige wat ze bezitten zijn nl. hun kinderen. Deze kinderen zullen hun ouders verzorgen als deze oud zijn.
De partij van mevrouw Kaag zal zeker het CDA en de CU tegenover zich krijgen. De katholieke kerk is tegen enige vorm van geboortebeperking. De CU als christelijke partij met een geweten zal deze maatregel ook niet steunen.
In veel Afrikaanse landen zal de bevolking zeggen dat het aantal kinderen dat een vrouw krijgt een geschenk van God is. Deze God of Allah is naar Afrika gebracht door de Europeanen en de Arabieren. Nu willen diezelfde Europeanen de bevolkingsexplosie met voorbehoedsmiddelen en condooms inperken. Ik neem aan dat mevrouw Kaag die zelf met een Palestijn is getrouwd dit zal weten. Ik hoop dat zij het dit keer met haar partij oneens zal zijn.
Objectief gezien explodeert de bevolkingsgroei in veel Afrikaanse landen. Gelukkig kan de voedselproductie in veel Afrikaanse landen dit aan. Zelf heb ik ooit berekeningen in Mali en Burkina gemaakt. De bevolking groeit enorm. De voedselproductie houdt gelijke trend maar ook daar zijn grenzen aan de groei. Ooit legde Lammert Zwaagstra mij uit hoe hij namens de Nederlandse regering voedsel moest uitdelen in Turkana om ze in leven te houden. De lokale ecologie kon dat niet aan. Afrikanen zullen zeggen: houdt die troep maar. Slik ze zelf maar. Jullie sturen wapens om onze families uit elkaar te rukken. Jullie bombarderen ons. Jullie maken spotprenten van de profeet die wij aanbidden. Ik heb zelf de burgeroorlog in Angola meegemaakt. Op dit moment maak ik de gevolgen van de oorlog in Mali mee. Ook de conflicten in de Hoorn van Afrika en veel andere Afrikaanse landen. Alle wapens komen uit de ontwikkelde landen: Europa en Amerika.
Europa schaam je. Wij hebben de grenzen in Afrika getrokken op de Conferentie van Berlijn in 1885 waarbij geen enkele Afrikaan aanwezig was en ook geen vrouwen. De gangbare talen in Afrika zijn naast het Engels, Frans en Portugees ook het Arabisch. Onze wapens worden daar verkocht. Nu willen ze hun pillen sturen om het enige wat we hebben – onze kinderen – af te nemen nadat ze hun grenzen al voor ons hebben gesloten.
VVD en D66 jullie extra 10 miljoen heeft niets met ontwikkelingshulp te maken. Afrikanen zullen dit als racisme zien.
Laat de Afrikanen hun eigen problemen oplossen. Handen af van Afrika. Afrikanen zullen lachen en zeggen dat Rutte noch vrouw noch kind heeft. Er zijn andere oplossingen. Toen ik deze onzin uit de VVD en D66 monden hoorde voelde ik me een Afrikaan. Weg met die nette blanke mannen en vrouwen met hun titels in hun merkkleding.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV