WasteAway pakt afvalprobleem in Kenia aan

WasteAway Kenia. Een kleine Keniaanse economie creëren én het grote afvalprobleem aanpakken, dat is het doel dat vier 17-jarige meiden uit Amsterdam zich voor hun schoolproject WasteAway in Kenia hebben gesteld.

In Kenia ligt heel veel afval op straat. Dit zorgt voor een lelijk straatbeeld, maar is voornamelijk erg slecht voor de gezondheid van de bevolking. Daarnaast is er erg veel werkeloosheid. Daarom willen ze met hun project een kleine economie creëren, waarin Kenianen zelf afval verzamelen, omzetten tot een nieuw product en dit product gaan verkopen. Zo ontstaan er banen én wordt het afvalprobleem beetje bij beetje aangepakt.

Met dit idee zijn ze aan de slag gegaan en werken nu samen met TU Delft studenten en Muima Industries, een Keniaans bedrijf, dat al van afval speelgoedauto’s maakt. Ze deden onderzoek naar het product dat het meest economisch en maatschappelijk haalbaar is om te produceren in Kenia. Hieruit is gebleken, dat het product wat zij willen gaan ontwerpen, in het schoolleven moet worden gebruikt. Ze hebben wat ideeën op papier gezet en zijn uiteindelijk verder gegaan met het ontwerpen van een liniaal.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Nu op Africa Web TV