Afrikatour

Afrikareis 2015

Reizen is werken maar werken kan heel plezierig zijn.

 

25 april 2015 Kuruman, Zuid Afrika

 
Er zijn nog steeds mensen die ons een prettige vakantie wensen.

Wij nemen deze wensen dankbaar in ontvangst maar helaas is de werkelijkheid anders dan comfortabel in een geheel verzorgd hotel aan het strand te vertoeven. Wij slapen in onze gehuurde Toyota Hiluxe Trax (zie google) zie foto: Trax en Ida; er is niets mis mee ofschoon wij een paar dagen aan het ding hebben moeten sleutelen alvorens wij er fatsoenlijk in konden slapen. Nee, je hoort ons niet mopperen; wij voelen ons steeds meer bevoorrecht dat wij dit soort reizen kunnen doen.

Ondertussen zijn wij elf dagen onderweg en hebben 1600 km afgelegd waarvan de helft op onverharde wegen. Wij zijn drie dagen te gast geweest bij vrienden in Mariental in Namibië. Vorig jaar hebben wij hen leren kennen in Swakopmund aan de zee. Het werd een heel speciaal weekend, ook al omdat de familie mee deed aan de nationale kampioenschappen zoetwatervissen. Zie foto:

Vissen Namibie
Vissen

Vele uren hebben wij gediscussieerd met hun 23 jarige zoon Meijer. Hij is professioneel jager op groot wild en begeleid de rijken der aarde om hun “hobby” te beoefenen. Het zijn vooral Russen, Duitsers, Italianen maar ook zeker Nederlanders. Jullie begrijpen dat wij ons moeilijk in het gevoelsleven konden verplaatsen van de klanten van Meijer. Wel wilden wij alles weten over zijn leven en denkwereld. Meijer maakte een sympathieke indruk die begaan is met het lot van dieren en van mensen. Wij zullen zeker nog veel en intensieve correspondentie hebben met Meijer.

Daarna drie dagen in het Kgaligadi Nationaal Park, een lap grond van enkele malen Nederland. Bij het entree stond een keurige mevrouw ui t ons land die bij de dienstdoende ranger informeerde waar de leeuwen waren. Zij gaf aan dat deze dieren haar warme belangstelling hadden. De stoere beambte vertelde haar dat de leeuwen vooral in het zuiden waren, waarbij hij niet aangaf waar dat lag en hoe het te bereiken was. Die dag hadden wij het geluk om een nest van vijf leeuwen te kunnen ontwaren en twee mannetjes leeuwen met hun kenmerkende zwarte manen. Als kers op de taart zagen wij aan het einde van de speurdag drie prachtige cheeta’s, ook wel jachtluipaarden genoemd. Zie foto: cheeta’s.

Cheeta's Namibië
Cheeta’s

Uiteraard waren de springbokken, gemsbokken, blue hartebeest, giraffen en nog veel meer van de partij. Zo’n dag bestaat uit langzaam rijden over hobbelige stofwegen, uren wachten bij “waterholes” zonder de auto te verlaten. Aan het einde van de dag moet je zorgen dat je op tijd achter de poort bent want die gaat op slot en niet op tijd betekent een nacht doorbrengen tussen de hongerige roofdieren die dan naar jou op zoek zijn. Nogmaals, je hoort ons niet klagen.

Ondertussen zitten wij op een camping bij een farm in Zuid Afrika. Wij hebben ons rantsoen behoorlijk bij gespijkerd waarbij de heerlijke droge witte wijn niet ontbreekt. Het heerlijke goedje dat geproduceerd wordt, kost omgerekend anderhalve euro de liter. Weet dan dat je met deze temperaturen goed moet drinken om in conditie te blijven.

Over twee dagen zijn wij in Botswana en ook hier verheugen wij ons op de uitgestrekte landschappen.

Vandaar uit laten wij weer wat van ons horen. Groet, Pieter en Ida Kersten