Afrikatour

Een kort bericht uit Namibië

Beste vrienden,

Jullie zullen het niet geloven maar voor het eerst op reis hebben wij fatsoenlijk internet en nog wel op een boerderij waar je ook een kamer kunt huren met ontbijt en natuurlijk ook een camping met prachtig groen gras (heerlijk na zo veel weken zand).We zijn hier gisteren aangekomen en hebben besloten nog een dag te blijven om rustig, zonder stress dat we er uit vliegen, mails te versturen.En Pieter heeft meteen het was- dan wel afwashok in bezit genomen en er een klein persoonlijk internetcafeetje van gemaakt, we zijn namelijk de enige kampeerders.Ons rood/wit geblokt tafelkleedje hangt voor de ramen om de zon buiten te houden. Gelukkig mag ik van Pieter gratis gebruik maken van deze luxe.

We hebben het prima naar onze zin en vinden het jammer dat we nog maar veertien dagen hebben. Want rond deze tijd over 14 dagen leveren we de auto in en stappen een paar uur later in het vliegtuig. Leuk is natuurlijk wel dat we jullie weer zien.

Over ons gesproken: anders dan op de vorige reizen heb ik me ook gestort op het fotograferen. Ja, Pieter krijgt concurrentie. Want zeg nou eerlijk, is de bijlage met de twee luipaarden een plaatje, ja of nee? Ik ben er in ieder geval trots op.

Luipaarden in boom
Luipaarden in boom

Onze reis is geheel niet volgens het reisplan verlopen en we hebben op alle andere, voor ons nieuwe plaatsen en regio’s veel plezier beleefd. Ja, het smaakt naar nog meer. Onze laatste 14 dagen brengen we door in het binnenland en aan de kust waar we voor 3 dagen een huisje hebben gehuurd: Onze eerste accommodatie op deze reis, alle overige dagen altijd gekampeerd. In vergelijking met vorig jaar hebben we prachtig weer gehad: overdag heet (rond 35 graden) maar koele avonden,nachten en ochtenden. Ook gaan we nog langs bij vrienden.

Er is natuurlijk veel meer te vertellen, maar dat komt wel in Roermond.

Groeten,
Ida en Pieter