Een vertrekmail ter afscheid

Een vertrekmail ter afscheid

Beste vrienden,

Langs de rivier in Afrika 2018

Het is voorjaar en Pasen is voorbij, het ijs is gesmolten, de knoppen lopen uit. Het is weer tijd om na deze winter onze ogen te openen en toe te geven aan de onrust binnen ons.

Het is een actueel thema:

  • Ruben Terlou en Maaik Krijgsman maakten zes afleveringen van hun reis langs de oevers van de Yangtze.
  • Er verschijnen boeken zoals: Dromen langs de rivier, geschreven door Judith Miller
  • Struinen Langs De Rivier – ontdek de Nederlandse wildernis, door: José ten Tuynte
  • Maar ook dichterbij is er de fietsroute van fietsen123: Graafschap Horne Route Deze mooie route is zeer afwisselend en laat u kennismaken met het prachtige watersportgebied rond Roermond, een klein deel van Roermond zelf en met een aantal schilderachtige dorpen daaromheen, zoals Melick (de startplaats), Sint Odiliënberg, Horn, Ool, Herten en Lerop. 

Afrika 2018

Het kan niet missen, levend tussen Rijn, Roer en Maas dat wij dit jaar een poging wagen om een tijdje te vertoeven tussen en langs de Kunene-rivier en de Okavango in Namibië. Deze twee rivieren vormen de grens van de landen Angola, Botswana, Zambia en Namibië. Dit is het plan. Niet meer dan dat want reizen in Afrika vraagt soepelheid van de geest. Na ruim 40 jaar ervaring weten wij dat het nooit gaat zoals je gepland hebt. Op het onderstaand plaatje staat de voorgenomen route primitief ingetekend. 

Wederom gaan wij ervan uit dat dit wel de laatste Afrikareis zal zijn. Dit schreven wij ook in 2014 en de jaren erna. In ons voornemen is voorzien dat wij jullie ook nu weer op de hoogte houden van onze wetenswaardigheden. Of wij deze belofte gestand kunnen doen, is nooit zeker. Dit is afhankelijk van het bereik per internet. Zeker is dat wij terug zullen keren met de nodige verhalen en beelden waarmee wij jullie tot vervelens toe zullen plagen. Vanwege het onzekere bereik vragen wij jullie ook om ons niet te verrassen met mailtjes met foto’s en films.

Wij hebben er zin in, de koffers zijn gepakt. Traditiegetrouw brengt Richard ons weer naar het vliegveld. Voor het eerst naar Schiphol waar wij vliegen naar Luanda in Angola en vandaar ’s ochtends aankomen in de hoofdstad Windhoek van Namibië.

Namibie Route

Daar krijgen wij onze auto (zie plaatje) en rijden die dag naar een rustige plek op een struisvogelfarm 100 km verder. Dan begint het avontuur waar wij deze winter over hebben gedroomd.

In onze gedachten nemen wij jullie mee. Er is slechts plaats in de auto voor twee personen.

Dat zijn Ida en Pieter Kersten, die jullie hartelijk groeten en een oprecht TOT ZIENS wensen.