Afrikatour

Vanuit Zimbabwe

Kort berichtje uit Zimbabwe

Beste mensen,

Dit bericht is slechts bedoeld om te laten merken dat wij nog steeds in leven en welzijn verkeren.

Wij zijn nu op de helft van de reis der honderd dagen en zijn aangekomen bij onze lieve vriendin Wilma in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Het is goed om hier weer terug te zijn in dit mooie land met de nodige problemen. Zimbabwe is altijd goed voor de verhalen en ervaringen op te doen. Alleen al de grensovergang van Zuid Afrika naar Zimbabwe is theater dat 3 tot 4 uur duurt.

De kunst is om niet boos te worden en vooral niet te veel te betalen. Het is ons weer gelukt en hebben er soms ook wel weer lol om gehad. Proberen een systematiek te ontdekken in de regels, papieren, bepalingen die ter plekke worden verzonnen en altijd weer te discussie kunnen worden gebracht door onbestemde functionarissen en anderen al of niet geüniformeerde figuren die stempels en formulieren in een bepaalde volgorde willen. Daarna volgt een weg waar wij in twee dagen slechts 15 politiecontrole hebben gehad maar altijd weer als vrienden uit elkaar gingen. Dit alles speelt zich af in een wonderlijk mooie natuur en uitermate vriendelijke mensen.

Van ons eerste deel hebben wij geleerd dat wij het tweede deel het wat rustiger moeten doen. Wij hebben in deze 45 dagen ongeveer 7000 km gereden over alle soorten wegen waar het de onze terreinauto mogelijk is. Wij zijn nu aangekomen in het vijfde land; na Namibië – Zuid Afrika – Lesotho – Swaziland, hebben na Zimbabwe alleen nog Botswana en weer terug naar Namibië te gaan. Het wordt de tocht op zoek naar de olifanten en de leeuwen maar vooral naar meer verhalen.

Wij hebben er nog steeds zin in en gaan er voor, alleen al om jullie te vermoeien met die verhalen.

Groet en maak het goed, bij jullie is het aan het zomeren terwijl wij hier in de winter zitten. Reizen is geen vakantie maar wel heel leuk en boeiend,

Hornbill
Deze foto toont aan wat de reis gedaan heeft aan het uiterlijk van Pieter!

Pieter en Ida