Reistips

West Sahara vlag

Reistips West Sahara

 

tip 1 De ramadan; de heilige vastenmaand eindigt met het Id Al Fitr feest
tip 2 Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:De grensovergang tussen Marokko en Mauritanië bij Nouadhibou is officieel open, en kan zonder problemen in beide richtingen worden gebruikt.In grote delen van het grensgebied tussen Mauritanië en Westelijke Sahara, ook in de omgeving van de grensovergang bij Nouadhibou, liggen mijnenvelden. Het is daarom sterk te ontraden in dat gebied de aangegeven weg te verlaten.
tip 3 De eerste goedkope pomp is 70 km voorbij Tan Tan Plage en de laatste benzinepomp op weg naar Mauritanië is 130 kilometer voorbij Dakhla. Men bouwt nu aan twee pompen een stuk verderop.
tip 4 30 km kilometer voor Lâayoune is de camping le Bédouin van Luc en Martine Réquilé. De camping is aangegeven met een bord zie reisimpressies West Sahara. 10 Kilometer voorbij het bord is een klein dorp met goed, zoet water.
tip 5 Maak voor vertrek een lijst met: Naam – voornamen, adres,  naam en voor namen van ouders, nummer en andere gegevens van het paspoort, beroep, gegevens van de auto, enz. Maak hiervan een aantal kopieën omdat je en in Marokko maar vooral in de Sahara veel controles krijgt. Dit scheelt veel tijd en ergernis.

Comments are closed.

  • Africa Web TV