Impressies 2006

Vlag Zuid-AfrikaImpressies 2006

Aankomst 1ste maal: 24 oktober 2006

Aankomst 2de maal: 4 november 2006

Aankomst 3de maal: 13 november 2006

Vertrek: 1 november 2006

Vertrek: 13 november 2006

Vertrek: 2 december 2006

Route 1: Mozambique–> Komatipoort, Nelspruit, Kruger N.P., Barberton, Amsterdam –> Swaziland

Route 2: Swaziland–> Vrijheid, Dundee, Ladysmith, Drakensberg, Golden Gate N.P. –> Butha-Buthe Lesotho.

Route 3: Lesotho –> Bloemfontein, Middelburg, Mountain Zebra N.P., Addo Elephant N.P., Port Elizabeth, Tsitsikamma N.P. Knysna, Mossel Bay, Swellendam, Cape Agulhas, Hermanus, Kaapstad, Langebaan, Citrusdal, Springbok, Clanwilliam, Vioolsdrift, –> NamibiĆ«

Nelspruit 13 november 2006

In Nelspruit hebben wij het geregeld. In het toeristenbureau konden wij een zogenaamde Wild Card kopen, die ons toegang verschaft tot alle nationale parken en natuurreservaten in Zuid Afrika en Swaziland. Bovendien krijgt men met deze, als een credit card uitziende pas, ook enkele procenten korting op tal van accommodaties en restaurants. De Wild Card is een jaar geldig en kost ons Europanen 1395 Rand, wat ongeveer gelijk is aan 150 Euro. Met een paar dagen Krugerpark in het vooruitzicht weten wij al dat de Wild Card zeer interessant voor ons kan zijn.

Leeuwen

Leeuwen, verstoord in hun middagrust

Buffel

De buffel behoort tot de “big five”

Bij de automobiel club, de AA van Zuid Afrika, hebben wij middels onze ANWB kaart een tijdelijk lidmaatschap verworven van deze club. Hulp bij pech onderweg, gratis kaarten van zuidelijk Afrika zijn slechts enkele zaken die het gratis lidmaatschap met zich mee brengt.

Bij het bezoek aan de Land Rover garage blijken de zorgen over de brandstof kwaliteit die onze auto de laatste maanden heeft moet slikken, niet ongegrond. Bij het verwijderen van de brandstoffilter wordt geconstateerd dat deze vol zit met drek en drap. Met de nieuwe filter en schone brandstof rijdt PAMPUS weer als een zonnetje.

Na deze en vele andere praktische zaken, zoals ons vergapen aan alle luxe, overbodige, maar oh zo heerlijke lekkernijen, maken wij ons op om weer eens een paar dagen in het Kruger Nationaal Park te verblijven. Wij waren hier in 2000 en in 2003 en dat is terug te vinden in een foto-impressie van 2000 op deze site. Ook nu konden wij het fotograferen niet laten en willen wij u met enkele plaatjes laten delen in dit wonderlijke en mooie park.  Omdat er al zoveel foto’s van diverse dieren op de website staan, hebben wij gekozen voor weer eens andere beelden.

Avond

Als de avond valt, worden de nachtdieren wakker

Bushbaby

De bushbaby is ‘s nachts actief

Hyena

Een hyena verstoort weer onze nachtrust

Het Krugerpark is niet alleen mooi vanwege de vele dieren, maar ook het afwisselend landschap is een lust voor het oog. Wij hebben de indruk dat het park door Zuid Afrikanen steeds meer wordt gebruikt als een veilige en rustige kampeerplek, die met de Wild Card nog goedkoop is ook. Onze overburen op het goed verzorgde kampeerterrein van Lower Sabie staan hier als 12 dagen en naast ons is Kosie Botha met zijn vrouw komen staan. Kosie weet alles over het Kruger park. Hij komt hier tweemaal per jaar, in april en in november, niet alleen voor de beesten maar voor de rust. Dit geldt in zekere zin zeker voor ons. Want reizen in Afrika is enerverend en boeiend maar soms verlangt men naar vrede en rust.

Comments are closed.

  • Africa Web TV